Mijn favorieten

(NWWI) Taxaties

Woning taxeren
Er zijn veel situaties waarin het vereist of verstandig is een taxatierapport van een woning op te laten maken. De meest bekende is het verkrijgen van een hypothecaire geldlening bij aankoop van een woning of bij het oversluiten van een hypotheek.
Andere regelmatig voorkomende situaties zijn taxaties voor het vaststellen van de marktwaarde van een woning voor de erfbelasting, het aanvechten van de vastgestelde WOZ-waarde, de verdeling bij echtscheiding of waardevermindering bij wijziging van de omgeving (planschade).
Tegenwoordig stellen banken steeds vaker de eis dat dit een zogenaamd gevalideerd taxatierapport betreft. Hierbij beoordeelt een onafhankelijk validatie-instituut of het taxatierapport aan de eisen voldoet en of de deskundigheid en onafhankelijkheid van de taxateur gewaarborgd zijn.
Holland Huis Makelaars werkt met het NWWI als onafhankelijk instituut ter beoordeling van de opgemaakte taxatierapporten.
Taxeren is een vak waaraan strenge eisen gesteld worden door (hypotheek)banken, de overheid (AFM) en de branche-organisaties zoals de NVM waar de Holland Huis taxateur lid van is. Daarnaast is onze taxateur ook ingeschreven in het NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs).
Om aan de strenge eisen van deze organisaties te voldoen zijn er strenge educatie-eisen gesteld. De Holland Huis taxateur zit regelmatig in de schoolbanken, zodat onze opdrachtgevers verzekerd zijn van taxatierapporten die aan de eisen voldoen.

 

NWWI gevalideerd taxatierapport
Tegenwoordig stellen banken steeds vaker de eis dat een taxatierapport gevalideerd dient te zijn. Hierbij beoordeelt een onafhankelijk validatie-instituut of het taxatierapport aan de eisen voldoet en of de deskundigheid en onafhankelijkheid van de taxateur gewaarborgd zijn.
Holland Huis Makelaars werkt met het NWWI als onafhankelijk instituut ter beoordeling van de opgemaakte taxatierapporten.
De kosten die het validatie-instituut in rekening brengt zullen wij bij onze opdrachtgever in rekening brengen.
 

Taxatierapport zonder validatie
Niet in alle situaties is een gevalideerd taxatierapport vereist. Ook dan kan Holland Huis Makelaars voor u een kwalitatief hoogwaardig taxatierapport van een woning opmaken dat aan de strenge eisen voldoet.
Aangezien er dan geen validatie-instituut aan te pas komt hoeven er geen validatiekosten in rekening gebracht te worden.
 

Tarieven
Het tarief voor een gevalideerd taxatierapport voor een woning in Zoetermeer of Benthuizen bedraagt € 500,-- inclusief BTW, validatiekosten en kadasterkosten.
Voor een woning elders in de regio bedraagt dit tarief € 550,-- inclusief BTW.
 
Het tarief voor een niet-gevalideerd taxatierapport voor een woning in Zoetermeer of Benthuizen bedraagt € 450,-- inclusief BTW en kadasterkosten.
Voor een woning elders in de regio bedraagt dit tarief € 500,-- inclusief BTW.
 

Gratis waardebepaling en verkoopadvies
 

Woning van de maand